[aankondigingen] Doe mee met 'Gaida danst Sandu'

Aukje Gottenbos aukjegottenbos op hotmail.com
Vr Feb 13 14:02:03 CET 2009


Beste dansliefhebbers,
 
Doe mee met het nieuwe project van Internationale Dansgroep Gaida: Gaida danst Sandu. Zie onderstaande aankondiging.
 
mvg namens Gaida,
 
Aukje Gottenbos
 
Jubileumproject “GAIDA danst SANDU”
 
Internationale Dansgroep Gaida bestaat dit jaar 40 jaar! Om dit jubileum te vieren vindt in maart een kort dansproject plaats onder leiding van choreograaf Daniël Sandu. Tijdens dit project zal een nieuwe choreografie aangeleerd worden met dansmateriaal dat op de Balkan gericht is. De choreografie zal gedeeltelijk samen met de dansers, danseressen en muzikanten tot stand gebracht worden. Interactie tussen de choreograaf en de uitvoerenden staan hierbij centraal. 
Daniël Sandu staat bekend om zijn vernieuwende choreografieën en zijn lef om de folklore op een eigenwijze en uitdagende manier te presenteren. Hij durft te improviseren en te laten improviseren en laat daarmee de kracht van de dansers naar voren komen. Deze eigenschappen sluiten volledig aan bij Gaida anno 2009. Van traditionele volksdansgroep is Gaida in 40 jaar tijd uitgegroeid tot een eigentijdse internationale dansgroep die de uitdaging aan gaat om de traditie binnen de dans in de hedendaagse samenleving een eigen plek te geven. Gaida is dan ook trots dat zij dit jubileum juist met de choreografie van Sandu zullen vieren. En niet alleen voor Gaida is het feest: iedereen is uitgenodigd om het ontstaan van deze choreografie te beleven, want dit dansproject staat voor iedereen open!
 
Wanneer: zondag 1, 8, 16, 15 en 29 maart en 5 april van 18.30 – 21.30 uur (wijzigingen voorbehouden)
Waar: Danshuis Gaida, Prins Hendriklaan 43, 1862 EK Bergen (NH)
Deelname: € 25, – 
 
Na het project zal de nieuwe choreografie gepresenteerd worden in een voorstelling van Gaida.  Interesse om dit feestje mee te vieren/te dansen? Mail to info op dansgroepgaida.nl of bel het secretariaat: Inge Rynja, telnr. 06-57570264

_________________________________________________________________
Jouw nieuws en entertainment, vind je op MSN.nl!
http://nl.msn.com/
------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://mailman.danslink.nl/pipermail/aankondigingen/attachments/20090213/8626d3a4/attachment.html>


Meer informatie over de aankondigingen maillijst